Vállalkozási mérlegképes könyvelő

55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő
A képzés egyéves ráépülés, a
54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintézői, vagy a
54 344 02 Vállalkozási- és bérügyintéző, vagy a
54 343 01 Pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás), vagy az
54 344 04 Államháztartási ügyintéző
képzésre épül.
A ráépülésen az alapképzésen tanultak (számvitel, adózás, pénzügyi ismeret) elmélyítésén túl pénzügyi elemzési, ellenőrzési és jogi ismereteket tanulnak.
A képzéshez gyakorlaton való kötelező részvétel nem kapcsolódik.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT.

Pályázati felhívás - 2017 nyár

Pályázati felhívás
kereskedő tanulók részére

A Tempus Közalapítvány felhívására, az Erasmus+ pályázati rendszer keretében iskolánk megvalósítani készül egy háromhetes Plymouthban (Anglia) lebonyolítandó szakmai gyakorlatra épülő projektet, amelyben az angolul tanuló, 10. és 11. évfolyamos, valamint a komplex 54 341 01 OKJ számú Kereskedő képzésbe bekapcsolódó tanulóink vehetnek részt. A programban résztvevő kedvezményezetteknek beszámítjuk a nyári gyakorlatába (annyival csökken a gyakorlat ideje).

Az adományboltok őshazájának számító Angliában az adománybolt hálózat évente közel 290 millió font nyereséget termel, és közel 215 ezer önkéntest foglalkoztat. Plymouthban megtaláljuk szinte az összes szociális hálózat képviseletét legyen az Oxfam, British Red Cross, Cancer Research, PDSA, St. Luke's Hospice, stb.

Bővült a könyvtár állománya

2017 februárjában sikeresen pályáztunk a TINTA Könyvkiadó által kiírt Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázatra. A pályázat keretében 18 db, az iskolai oktatáshoz hasznos, új kiadványt tudtunk beszerezni.

Európai Szakképzési Hét

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a prospektus 1. oldalán található „Top 3 countries" megjelölés szerint MAGYARORSZÁG A MÁSODIK „LEGAKTÍVABB ORSZÁG” volt Európában a rendezvény megvalósításában. Ezúton szeretném megköszönni munkájukat, aktivitásukat, amivel az első alkalommal megrendezett Európai Szakképzési Hét minél szélesebb tömeget elérő lebonyolítását segítették.
A rendezvényről részletesebben, angol nyelven ITT olvashatnak.

Tankönyv

A tankönyvek átadásával kapcsolatban ITT olvashat.

Ebéd befizetés - Október

Befizetési határidő: 2017. szeptember 25. 8:00-10:00
Pótbefizetés: 2017. szeptember 28. 8:00-12:00
Befizetendő időszak: 2017. október hó, 19 nap.

Októberi étlap

Napi térítési díjak:
teljes:           350,5.- Ft
50%-os:       175,3.- Ft

Az igénylőlapok letölthetők az alábbi linkeken:

Igénylőlap
 
 
 

Befizetés csak kitöltött igénylőlap, szülői nyilatkozat és kedvezményre jogosító igazolások leadásával lehetséges. Kérjük a szülőket, hogy átutalást ne indítsanak, amíg az igazolásokat nem adták le a gazdasági irodában.

További tájékoztatás a www.eszgsz.hu oldalon.

Ebéd lemondása: 06-1/454-0570-es telefonszámon a gazdasági irodán. Reggel 8.30-ig bejelentett lemondással a másnapi ebédet tudják lemondani.

Szakmai gyakorlat Angliában, 2016

2016 novemberében ismét tíz kereskedelmi tagozatos diákunk kapott lehetőséget, hogy három felejthetetlen hetet töltsön Plymouthban szakmai gyakorlaton. A külföldi munkatapasztalat mellett a diákok hétvégi kirándulások keretében megismerkedhettek az angolszász kultúra egy szeletével és nyelvtudásuk is jelentősen fejlődött.

A képeket IDE kattintva tekintheti meg.

Intézményi hírek

Tájékoztatjuk az intézmény dolgozóit, tanulóit és a szülőket arról, hogy a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum az iskolai könyvtárak fejlesztését intézményenként 70 000 Ft-tal támogatja.

Ökoiskola

Iskolánk ismét megpályázta és a 2015-2017 közötti időszakra elnyerte az Ökoiskola címet. Fontosnak tartjuk a fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság és a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósítását és a környezeti nevelést.

Tehetségpont

Iskolánk 2012. június 12-től Regisztrált Tehetségpont.

Az idei akkreditációs folyamat eredményeként iskolánk 2018 I. félévének végéig a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű, akkreditált kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult.

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 454-0570
E-mail: igh@viszki.hu, info@viszki.hu, vargatitkarsag@gmail.com
Az iskola OM azonosító száma: 203061

Térkép