Örökös Ökoiskola

Iskolánk megpályázta, és 2017 szeptemberében elnyerte az Örökös Ökoiskola címet. Fontosnak tartjuk a fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság és a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósítását és a környezeti nevelést.

Vadaspark

Ökoiskolánk állatbarát bizonyítványa  a Budakeszi Vadasparkból!

Vadaspark             Vadaspark            Vadaspark

Eszterházy Károly Egyetem (2016. május)

Tanulóink "Az éghajlatváltozás" című előadáson vettek részt az egri Eszterházy Károly Egyetemen. Az előadásra a Varázstoronyban került sor, ezután a diákok interaktív feladatokat oldhattak meg.

          

          

Pákozd - 2016. szeptember

Pákozdon voltunk a Katonai Emlékparkban, ahol tanítványaink különböző feladatokat oldottak meg. A hazafias nevelés mellett az emlékpark gondozott, hatalmas zöld területeinek segítségével erősítettük ÖKO szemléletüket.

          

                    

          

Természettudományi Múzeum

 Tanulóink 2017. február 23-án meglátogatták a Természettudományi Múzeumot.

          

          

                     

         

          

Versenyek

Néhány kép a különböző sportrendezvényekről: Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Női Futógála, röplabda verseny, tanár-diák mérkőzés.

         

          

          

          

 

Víztározó

Március 22-én, a Víz Világnapján 40 tanuló tekintette meg a Fővárosi Vízművek kőbányai telepén a muzeális értékű, gyönyörű víztározót. Szerintem maradandó élmény volt a résztvevőknek. Ezután a szakemberek által feltett kérdésekre válaszolhattak, a jó feleletért pedig jutalmat kaptak.

                    

           

Játék

A 9.B oszályos tanulók projektfeladata volt iparcikk áruismeretből, hogy társasjátékokat készítsenek természetes anyagokból. Nagyon figyelemre méltó "alkotások" is születtek, tele jobbnál jobb ötletekkel. Pl. puzzle, csocsó amit egy cipősdobozba szúrt ágakra erősített csipeszek testesítenek meg. A hagyományos társasjátékokhoz játékszabályokat és dobókockát és bábukat is készítettek.

                    

          

Állatkert - 2017. április 24.

A 9.A osztály tanulói 2017. április 24-én meglátogatták az állatkertet.

          

          

 

          

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Közgazdasági Technikum

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 1/454-0570
E-mail: vargatitkarsag@gmail.com
OM azonosító: 203061/020

Térkép