Egészségnap

2016. május 10-én a Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola második alkalommal szervezett Egészségnapot, melyen különböző szervezetek biztosították, tanóránként 30 percben, a színvonalas előadásokat és a gyakorlati oktatást.

A Vöröskereszt az elsősegélynyújtás alapjait adta át a fiataloknak, a III. kerületi Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat iskolavédőnői felvilágosító és prevenciós előadásokat tartottak nemi betegségek, önvizsgálat és helyes táplálkozás témakörben, valamint egészséges szendvicsek és turmixok elkészítésének bemutatásával színesítették a programot. Képviseltette magát a BFKH Népegészségügyi Főosztálya és II. kerületi Népegészségügyi Osztálya is, elsősorban a higiénia és a védőoltások fontosságára, illetve a káros szenvedélyek súlyos romboló hatására hívva föl a diákok figyelmét. Néhány osztály fogszakorvos és neurológus előadásán is részt vehetett, az önvédelemről pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tonfa Szakosztálya és a BRFK képviselőitől hallhattak. Megkóstolhatták az Eisberg saláta fajtákat, amit a cég munkatársai promotáltak.

Az Egészségnap magas színvonalú programjai elősegítették, hogy a tanulók felelősen gondolkodjanak az egészséges életmódról.

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 454-0570
E-mail: igh@viszki.hu, info@viszki.hu, vargatitkarsag@gmail.com
Az iskola OM azonosító száma: 203061

Térkép