Sport

Iskolánkban keddenként 14.45 kezdettel ingyenes aerobik órára várjuk a mozogni vágyókat!
(Elsősorban nyolcadikos pályaválasztókat és a Centrum tanulóit!)

Aerobik

 

Péntekenként 13:30-tól 16:00-ig kipróbálható a falmászás! (Elsősorban Centrumos tanulóknak!)

Falmászás

Csomagolási verseny

2019. április 12-én a Budapesti Gazdasági SZC Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett csomagolási versenyen iskolánk 3/11.A osztályából Juhász Nikolett és Jurászik Nikolett vett részt. Juhász Nikolett első helyezett lett! Gratulálunk!

Felkészítő tanár: Irmai Tünde 

Bécsi kirándulás

Ebben a tanévben újra gazdagodhattunk egy csodálatos élménnyel. A németesek két nyelvtanáruk szervezése keretében egy bécsi tanulmányi kiránduláson vehettek részt 2019. november 25-én. Felsőkategóriás autóbusszal utaztunk az osztrák fővárosba. Az utazás során idegenvezetőink ismertette a kirándulókkal Bécs történelmét, látványosságait, nevezetességeit, hasznos információkat szerezhettünk az adventi vásárokról, és természetesen szó esett magáról az ünnep kialakulásáról is.
Ezen az informatív városnézésen több gyönyörű épületet megcsodálhattunk:
Pl.: Karlskirche, Ring, Hofburg, Operaház, Parlament, Stephansdom, Kärtner Straße, Természettudományi Múzeum stb. Elmentünk Bécs egyik legismertebb turisztikai látványosságához, a Schönbrunni kastélyhoz is, ahol advent idején a kastély előtt egy igazi meseszerű hangulat várt minket. Bécs második legnagyobb karácsonyfája mellett helyet kapott a kastély előtt egy varázslatos adventi vásár is.
A Hofburgot követően, a Hősök terénél zártuk városnéző körsétánkat, ahonnan már könnyedén megközelíthető volt a hatalmas feldíszített parkon keresztül a Parlament és a Városháza előtti karácsonyi vásár. A városnéző sétát követően szabadidő állt mindenki rendelkezésére.
Az egész csapat nagyon jól érezte magát. Az utazás felejthetetlen pillanatait még hazafelé a buszban is emlegettük. Az idegenvezető egy meglepetéssel is szolgált. Összeállított számunkra egy ún. Bécsi kvíz feladatsort, amelyet még a hazafelé vezető úton mindenki kitölthetett, és nyerteseket is sorsoltak a jó válaszokat adók közül.

          

          

Novotel Hotel

2017. október 16-án diákjaink közreműködésével 8. osztályos tanulók pályaorientációs látogatáson vettek részt a Novotel Hotelban. A hotel megtekintése után tanáraink előadása következett, majd diákjaink tartottak idegenvezetést a 8. osztályos tanulóknak.

          

          

          

         

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Közgazdasági Technikum

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 1/454-0570
E-mail: vargatitkarsag@gmail.com
Az iskola OM azonosítója: 203061/020

Térkép