Bécsi kirándulás

Ebben a tanévben újra gazdagodhattunk egy csodálatos élménnyel. A németesek két nyelvtanáruk szervezése keretében egy bécsi tanulmányi kiránduláson vehettek részt 2019. november 25-én. Felsőkategóriás autóbusszal utaztunk az osztrák fővárosba. Az utazás során idegenvezetőink ismertette a kirándulókkal Bécs történelmét, látványosságait, nevezetességeit, hasznos információkat szerezhettünk az adventi vásárokról, és természetesen szó esett magáról az ünnep kialakulásáról is.
Ezen az informatív városnézésen több gyönyörű épületet megcsodálhattunk:
Pl.: Karlskirche, Ring, Hofburg, Operaház, Parlament, Stephansdom, Kärtner Straße, Természettudományi Múzeum stb. Elmentünk Bécs egyik legismertebb turisztikai látványosságához, a Schönbrunni kastélyhoz is, ahol advent idején a kastély előtt egy igazi meseszerű hangulat várt minket. Bécs második legnagyobb karácsonyfája mellett helyet kapott a kastély előtt egy varázslatos adventi vásár is.
A Hofburgot követően, a Hősök terénél zártuk városnéző körsétánkat, ahonnan már könnyedén megközelíthető volt a hatalmas feldíszített parkon keresztül a Parlament és a Városháza előtti karácsonyi vásár. A városnéző sétát követően szabadidő állt mindenki rendelkezésére.
Az egész csapat nagyon jól érezte magát. Az utazás felejthetetlen pillanatait még hazafelé a buszban is emlegettük. Az idegenvezető egy meglepetéssel is szolgált. Összeállított számunkra egy ún. Bécsi kvíz feladatsort, amelyet még a hazafelé vezető úton mindenki kitölthetett, és nyerteseket is sorsoltak a jó válaszokat adók közül.

          

          

Tanulói vélemények a bécsi kirándulásról:

„Jól megszervezett, izgalmas kirándulás, érdekes programokkal teli, jó hangulatú utazás volt.”

„Tetszett, hogy sok nevezetességet megnéztünk, de ennek ellenére volt időnk magunkra is. Nagyon jó volt az út. Más osztályos tanulókkal is jóba lettünk. Jó hangulatban telt az utazás.”

„ Számomra ez az utazás nagyon emlékezetes lesz. Nemcsak azért, mert sok képet csináltam, hanem mert sok élménnyel is gazdagodtam. Már többször voltam Bécsben, de még több mindent tudtam meg a városról. A közös és a szabad program is jól sikerült, jól lett megszervezve. Összességében köszönöm szépen a lehetőséget, hogy újra külföldre utazhattam ezzel az iskolával is.”

„Nagyon szép hely Bécs. Nagyon tetszett, hogy jártunk több karácsonyi vásárban. Tetszett, hogy sokat sétáltunk is. Igaz, elég fárasztó volt, de megérte, mert gyönyörű dolgokat és épületeket láttunk. Legjobban a szabadidős karácsonyi vásár tetszett.”

„Nagyon szép volt a város. Mindenhol csodálatos karácsonyi hangulat. Nagy választék a vásárokon.”

„Nagyon szép volt az egész vásár és persze Bécs is. Sok bevásárló utcát láttunk, azok is szépen fel voltak díszítve. Voltunk a Schönbrunni kastély udvarában is, ott is volt egy karácsonyi vásár. A Mária Terézia téren találkoztunk egy magyarul beszélő vásárossal, sokat beszélgettünk vele.”

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 454-0570
E-mail: vargatitkarsag@gmail.com
Az iskola OM azonosító száma: 203061

Térkép