Egyéni foglalkozások

Az iskola tantestülete különös felelősséget érez a lemaradók felzárkóztatásáért és a tehetségek gondozásáért.
Az iskolánkba történt beiratkozással mi arra kaptunk felhatalmazást, hogy tanulóinkat eljuttassuk az érettségi, illetve a szakképesítés megszerzését jelentő vizsgáig. Ehhez szeretnénk hatékony pedagógiai eszközöket alkalmazni, és biztosítani azt a környezetet, hogy a gyermek ne maradjon magára a tanulási problémáival. Szaktanárink korrepetálásaikon szeretettel várnak mindenkit, aki segítségre szorul.

A tapasztalatok szerint a matematikai tudás hiányosságai gátolják leginkább a továbbhaladást, ezért az alsóbb évfolyamokon ingyenes felzárkóztató programot indítottunk.

A tehetségek kibontakoztatását a tantárgyi szakkörök biztosítják.

A tanulmányi teljesítményhez egészséges fizikum szükséges, melyet a felkínált sportfoglalkozásokon kívánunk fejleszteni.

Löwenzahn-verseny

A Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Gimnázium 18 tanulója vett részt egy újabb német nyelvi országos vetélkedőn 2019 decemberében.

Az MM Publications – ELT Hungary által megrendezett Löwenzahn versenyen nagyon szépen és eredményesen szerepeltek diákjaink mindkét fordulóban.

Valamennyien az országos mezőnyben az első 30-ban, megyei szinten az első 10-ben benne voltak.

A legszebb eredményt elérő tanulónk:

Börzsei Krisztina 10.C osztályos tanulónk lett, aki a 3. helyen végzett.

Gratulálunk valamennyi diákunknak az igényes és színvonalas munkához!

          

HEBE-verseny

A Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakgimnázium néhány tanulója az 2019 őszén megrendezett országos Herbst in den DACH-Ländern német nyelvi csapatversenyen újra szívesen állt rajtvonalhoz. Ezen a megmérettetésen 114 csapat, mintegy 400 gyermek mérte össze tudását szerte az országból.

A versenyző diákoknak két kategóriában a németül beszélő országok őszi ünnepeivel, hagyományaival, időjárásával kapcsolatos feladatsort kellett megoldania, majd különféle projektmunkákat kellett készíteniük (tabló, PowerPoint bemutató, egyéni fogalmazások.).
Tanulóink mid kreativitásban, mind tartalmilag nagyszerű munkát végeztek, mindegyikük kimagaslóan teljesített.

Ennek az igényes munkának meg is volt az eredménye:

Országos 3. helyezés: Busch Alexandra, Börzsei Krisztina, Lovas Alexandra és Major Erzsébet 10.C osztályos tanulók

Országos 7. helyezés: Egresits Kinga, Amrein Bálint és Országh Emese 11.A osztályos tanulók Junior 1 szinten, valamint Földvári Mónika, Pelles Dorottya Andrea és Radnai Vanessza Erste Schritte szinten.

Valamennyi tanulót oklevéllel tüntette ki a versenyszervező HEBE Kft., a 3. helyezett tanulók még különböző ajándékoknak is örülhettek.

Gratulálunk iskolánk újabb büszkeségeinek!

          

          

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Közgazdasági Technikum

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 1/454-0570
E-mail: vargatitkarsag@gmail.com
OM azonosító: 203061/020

Térkép