Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.

Imre Viktória Anna 1988-ban született szombathelyen. Kisgyerek kora óta szeretett különleges történeteket kitalálni, amiket később le is jegyzett. Az Eötvös Lóránd Tudomány egyetem Bölcsész karán tanult. Rengeteg pályázaton vett részt ennek köszönhette, hogy ismerté vált, amikor 2011-ben megjelent első könyve Kísértés Rt. címmel, ami az Új Lenyomat és a Magyar Író Akadémia szépirodalmi pályázatának különdíjas regénye lett. 2013-ban jelent meg második kötete Az Őrült Hold alatt címmel.

 A Kísértés Rt. kortárs irodalmi alkotás és az egyre népszerűbbé váló fantasy műfaj kategóriájába tartozik. A történet szerint Searene Nightingale, egy londoni, csinos és fiatal egyetemista lány, aki mellékállásban bérgyilkos; épp hazaér egy megbízatásból és igen kellemetlen meglepetés fogadja. Searen új lakótársa nem más, mint Lucifer, a pokol sötét, nagyhatalmú urához, a Kísértés Rt. vezérigazgatója és munkatársai, a succubusok vagyis kéjdémonok. Lucifer azért látogatott Searenhez mert fogadást kötött Istennel Searen lelkére.

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi

A fiatal írónő, Leiner Laura által megálmodott és leírt kilenc részből álló könyvsorozat hatalmas sikernek örvendett a magyar fiatalok körében. A történetet egy lány, Rentai Renáta szemszögéből olvashatjuk, aki egy naplóba írja le, mi történt vele, ezáltal tökéletes betekintést nyerhetünk egy átlagos gimnazista életébe.

Viszont a könyv nem csak Reniről szól. A naplója által megismerkedhetünk az iskolájával, tanáraival és barátaival is. A Szent Johanna Gimi nem egy átlagos gimnázium, de a történet szereplői között biztos mindenki rátalál valakire, akire azt mondhatja, "Igen, én ismerek egy ugyanilyen személyt".

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Közgazdasági Technikum

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 1/454-0570
E-mail: vargatitkarsag@gmail.com
OM azonosító: 203061/020

Térkép